zondag 31 mei 2015

Pinksteren

Hemelvaart en Pinksteren zijn bij uitstek de weekenden om er even lekker op uit te trekken met de caravan.

Nu is het Hemelvaart weekend standaard voor de hondenclub. Frank gaat dan met kinderen en honden kamperen met nog veel meer hondenliefhebbers, dus dan mag ik kiezen, mee of thuisblijven. Meestal is dat een mengeling van deze keuzes. Ik ga een dag en heb als optie om te blijven slapen. Omdat Luc en Edith ook mee zouden gaan, zou ik een nachtje blijven slapen en de ochtend daarna met Luc een stukje gaan lopen.

Helaas was Edith te ziek en gingen onze plannen niet door. Uiteraard betekende dat wel dat ik een loopje van Luc tegoed had.

Een week later besloten we dus redelijk last minute dat we met pinksteren nog wel even met het eigen gezin weg wilde. Maar met ons wensen lijstje (honden welkom, dieren voor Femke, Wifi voor Dennis en een mooi gebied voor mij om te kunnen lopen) is last minute boeken best lastig. Maar het is meer dan gelukt. We kwamen uit bij camping de Halve Maan in Well en nodigde Luc en Edith uit om een dagje te komen.

Zoals het echte Limburgers betaamt, brachten zij een heerlijke vlaai mee en moesten Luc en ik dus extra hard lopen om dat er weer af te krijgen. Frank, Edith en de kinderen gingen lekker een stuk met de hondjes wandelen.Tja, en dat is dus voor niemand een straf, als je op nog geen 5 minuten lopen van Nationaal Park Maasduinen kampeert.


Echt een schitterend natuurgebied en ook nog een een uitdaging voor de hardloper. Een rondje om het Reindersmeer bied verschillende soorten ondergronden om over te lopen, van verhard tot echt los zand, vlak en heuvelachtig en niet te vergeten de schitterende plaatjes waar je op getrakteerd wordt.

Na het lopen van de training die uiteraard in m zijn schema staat, hebben we ons op de camping opgeknapt en zijn we een hapje gaan eten. Uiteraard weer met uitzicht op dit schitterende gebied. In de sluis is een restaurant gebouwd. Ook een mooie locatie om even op adem te komen dus.


Na de lunch zijn we boodschappen gaan doen voor de bbq en verder hebben we lekker zitten kleppen op de camping. Dag 1 van ons pinksterweekend was dus zeker geslaagd.

Voor dag 2  hadden we een andere planning. Uiteraard in de ochtend even een rondje lopen met Femke. Wederom naar het Reindersmeer, maar nu een half rondje. Halverwege ligt een trekpondje, waarmee je het meer op zijn smalste stuk over kunt steken. Van daar af kun je dus mooi linksom of rechtsom een half rondje lopen. Ver en zwaar genoeg voor Femke.


Voor Frank is lopen in ieder geval niet weggelegd, dus hij kwam met de fiets ook even genieten van zijn meiden en van de natuur. Aangezien de duinen met de fiets niet echt te doen waren, is hij lekker een flink stuk over  de fietspaden gegaan.


Na het lopen zijn we nog naar het oorlogsmuseum in Overloon gegaan, iets wat al heel lang op ons verlanglijstje stond. 


Weer met een pondje, wat de kinderen misschien wel leuker vonden als het museum zelf, maar het was zeker een indrukwekkende dag.


Maandag moesten we weer terug naar huis, maar eerst zou ik nog een training lopen. Alleen is het dan niet zo slim als je op de camping je loopkleren buiten laat hangen en het 's nachts regent. Alleen maar natte hardloopkleding dus, dus helaas geen training. Maar wel een heel fijn weekend, met een aantal zeer bijzondere kilometers in de benen.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen